T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ORTAHİSAR - İskenderpaşa Ortaokulu

EMPATİKSEN SEMPATİKSİN PROJEMİZİN EMPATİ TRENİ HİKAYE KİTABI YAYINDA...

Empatiksen Sempatiksin e-Twinning projesi tüm ortak okul öğrencilerinin yazmış olduğu "Empati Treni" hikaye kitabımız yayında. Bu kitap hem Türkçe hem İngilizce olmasının yanı sıra Görme ve İşitme Engelliler içinde sesli, yazılı ve işaret dili videolarının olduğu bir kitap. Umarız beğenirsiniz.

    Toplumsal bütünleşmeyi sağlamak için empatik düşünebilen bireylere ihtiyaç vardır dedik ve 29 Ekim 2019'da Trabzon Çamlık işitme Engelliler ortaokulundan Zübeyde Demirbaş'ın kurucu olduğu eTwinning projemizi Bosna –Hersek, Romanya ve Türkiye olarak 16 Türk 2 Avrupa ortağımızla toplam 18 öğretmenimiz ve 190 öğrenciyle çalışmaya başladık.
    Okullarımızda eğitim gören bireylerin empatik düşünebilen ve sempatik olmayı hedefleyen kişiler olarak yetiştirilmesi düşüncesiyle harekete geçtiğimiz projemizin amacı başkalarının penceresinden yaşama bakmanın önemini öğrencilere kavratmak, tüm canlı ve cansız varlığa saygılı, evrensel güzel ahlaka sahip bireyler yetiştirmektir. Öğrenci merkezli ilerleyen projemizde empati konusunu farklı yönlerden ele almaya çalışırken dijital yenilikleri de çalışmalarımıza entegre ederek bir çok web 2.0 aracını kullanamaya özen gösterdik.
    Öğrencilere toplumsal farkındalık oluştururken arkadaşlarımızın en büyük avantajıTrabzon Çamlık İşitme Engelliler orta Okulu ile işbirliği yapmaları oldu. Toplumumuzda önemli bir çoğunluğa sahip olan işitme engelli bireylerin temsilcisi olan bu kurum ve öğrencileri diğer okullardaki öğrencilerimizle çalışarak engelli bireylerin ne harika işler yapabildiklerini göstermiş, diğer yandan da yaşadıkları sorunlar ile ilgili arkadaşlarının farkındalığını artırmışlardır.
    Projemizde yaptığımız bizler için özel olan çalışmalardan birisi de "Empati Treni" isimli hikaye kitabımızdır. Empati Treni Trabzon işitme engelliler ortaokulunun empati durağından yola çıkarak öğrencilerin proje boyunca kazandıkları farkındalıkları anlatmaya çalıştıkları toplumsal ya da bireysel hataları ve onların çözüm yollarını da hikaye ettikleri yolculuğu anlatıyor. Hikayemizde anlatmak istenenleri, Derya isimli bir kız çocuğunun günlük hayatta sevdiklerine karşı yaptığı yanlışlar ve bunları fark edişiyle davranışlarını düzeltme çabaları ile aktarmaya çalıştık.
    Trabzon İşitme Engelliler Okulu öğrencileri ile başlayan hikayemiz tüm ortak okulların öğrencilerinin hayal dünyasına uğrayıp parça parça birleşerek son istasyona ulaşarak tamamlanan kitabımız web 2.0 araçlarından Story Jumper ile dijital ortamda hazırlanmıştır.Engelli bireyleri de düşündüğümüz hikaye kitabımız hem Türkçe hem de İngilizce olması bakımından öğrencilerin dil gelişimini, işaret dili kullanımıyla da çocukların dil-işitsel edinimlerine, bilişsel ve kişisel gelişim süreçlerine de destek olmayı amaçlıyor.
    Kitabın işaret dili tercümesini yapan okulumuz işaret dili öğretmeni Yasemin Hoş öğretmenimizin katkılarıyla hazırlanan işaret dili tercümeleri tüm sayfalara yüklenerek oluşturulan QR kodlar ile okuyucuya ulaştırılması da bu kitabımızı daha etkili ve özel bir niteliğe ulaştırmaktadır.Görme engelli bireyler içinde hikaye kitabımız hem İngilizcesi hemde Türkçesi seslendirilmiştir.
   Sizlerinde beğeni ve fikirlerini almak için hikaye kitabımızın yaygınlaştırılmasına İlimizden start veriyoruz....

Kitaba erişmek için tıklayınız.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.06.2020 - Güncelleme: 25.06.2020 21:43 - Görüntülenme: 520
  Beğen | 4  kişi beğendi